• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

    Ebike testen actiebanner

De voordelen van riemaandrijving

27/12/2017

 

Voor de echte fietsliefhebbers is riemaandrijving zeker aan te raden. Maar welke voordelen brengt een (elektrische) fiets met riem met zich mee ten opzichte van een traditionee ketting?

 

1. Stil

Met riemaandrijving heeft u nooit meer last van een ratelende of roestende ketting, zanderig gekraak van metaal op metaal of ander gerammel. Kortom riemaandrijving is stiller dan een traditionele ketting.

 

2. Duurzaam

Een riem is bestand tegen stof, water, sneeuw en ijs. Perfect om op asfalt, maar ook op onverharde paden te fietsen! Daarnaast slijt riemaandrijving amper, het heeft gemiddeld vier keer zo een lange levensduur dan een traditionele ketting.

 

3. Gewichtsbesparend

Een traditionele ketting weegt al snel meer dan 300 gram terwijl een riem slechts 70 à 80 gram weegt. Daarnaast bespaart u nog meer gewicht, want een fiets met riemaandrijving heeft geen kettingkast. Doordat de fiets lichter van gewicht is gaat u sneller dan een fiets met traditionele ketting. U gaat niet alleen harder, een heuveltje of trambaan gaan u ook net wat gemakkelijker af. Voor vakantiefietsers is dit erg prettig, want zij hoeven tijdens lange fietstochten geen reserveketting mee te nemen.

 

4. Schoon  & onderhoudsvrij

Een traditionele ketting moet gesmeerd worden met kettingolie om hem soepel te houden. Al komt er zand bij de ketting wordt dit een soort van pasta, waardoor de ketting extra snel slijt en de roestwerende laag verdwijnt. In tegenstelling tot een fiets met een tandriem, deze heeft namelijk geen smering nodig en blijft hierdoor schoon en kan niet roesten. Dit betekent dat u weinig onderhoud aan uw riem hoeft te plegen. Nooit meer in de weer met ontvettingsmiddeltjes, poetsdoeken en borstels. Af en toe met een tuinslang het grove vuil eraf spoelen is voldoende. Geeft u de fiets een onderhoudsbeurt? Mocht u siliconenspray gebruiken, dan kunt u de tandriem hier gerust mee inspuiten om hem extra vuilafstotend te maken.

8551392301_b9c53fa45f_k-1024x683

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN EN WERKWIJZE TIJDENS LOCKDOWN

Beste klant, ondanks de lockdown verlening die is aangekondigd op dinsdag 12 januari jongstleden, is ons team u graag van dienst. Tijdens deze periode zijn onze openingstijden en werkwijze aangepast. lees onderstaand voor de actuele informatie!

 

VERKOOPAFDELING bel of mail ons gerust!

Beste klant,

Tijden de lockdown bent u, enkel op afspraak, van harte welkom in onze showroom. Gezien de enorme drukte werken wij in tijdslots van 30 minuten en ontvangen wij maximaal 2 personen per afspraak. Op deze manier proberen wij de wachttijd op een afspraak zo veel als mogelijk te reduceren. Wij rekenen op uw begrip! Een afspraak plant u telefonisch of u stuurt ons een email met uw contactgegevens en wij nemen contact met u op!

Afspraak maken bel, 046-4742966 en kies in het menu één van de onderstaande opties

  • Serviceafdeling, kies optie 1
  • Verkoopafdeling, kies optie 2

Of stuur een email naar,  info@sportieffietsen.nl

 

INFORMATIE / VRAGEN VERKOOPAFDELING

  • Per telefoon: 046-4742966 waarna u kiest voor optie 2 
  • Per email: info@sportieffietsen.nvermeld hierin altijd uw telefoonnummer!

Telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

SERVICEAFDELING bel of mail ons gerust!

Ten tijden van de lockdown blijft onze serviceafdeling geopend. Hierbij willen wij wel opmerken dat wij tijdens deze periode UITSLUITEND werken op afspraak! Het ophalen en bezorgen van uw fiets verzorgen wij graag voor u!  Klik HIER voor meer informatie.
 

AFSPRAAK MAKEN SERVICEAFDELING

  • Per telefoon: 046-4742966 (vanaf 10.00 uur) waarna u kiest voor optie 1 
  • Per email: info@sportieffietsen.nl   vermeld hierin altijd uw telefoonnummer!
Openingstijden serviceafdeling  
Maandag gesloten  
Dinsdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 
Woensdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 
Vrijdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 
Zaterdag 09.00 - 16.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 

Sluiten