• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

    Ebike testen actiebanner

De voordelen van riemaandrijving

27/12/2017

 

Voor de echte fietsliefhebbers is riemaandrijving zeker aan te raden. Maar welke voordelen brengt een (elektrische) fiets met riem met zich mee ten opzichte van een traditionee ketting?

 

1. Stil

Met riemaandrijving heeft u nooit meer last van een ratelende of roestende ketting, zanderig gekraak van metaal op metaal of ander gerammel. Kortom riemaandrijving is stiller dan een traditionele ketting.

 

2. Duurzaam

Een riem is bestand tegen stof, water, sneeuw en ijs. Perfect om op asfalt, maar ook op onverharde paden te fietsen! Daarnaast slijt riemaandrijving amper, het heeft gemiddeld vier keer zo een lange levensduur dan een traditionele ketting.

 

3. Gewichtsbesparend

Een traditionele ketting weegt al snel meer dan 300 gram terwijl een riem slechts 70 à 80 gram weegt. Daarnaast bespaart u nog meer gewicht, want een fiets met riemaandrijving heeft geen kettingkast. Doordat de fiets lichter van gewicht is gaat u sneller dan een fiets met traditionele ketting. U gaat niet alleen harder, een heuveltje of trambaan gaan u ook net wat gemakkelijker af. Voor vakantiefietsers is dit erg prettig, want zij hoeven tijdens lange fietstochten geen reserveketting mee te nemen.

 

4. Schoon  & onderhoudsvrij

Een traditionele ketting moet gesmeerd worden met kettingolie om hem soepel te houden. Al komt er zand bij de ketting wordt dit een soort van pasta, waardoor de ketting extra snel slijt en de roestwerende laag verdwijnt. In tegenstelling tot een fiets met een tandriem, deze heeft namelijk geen smering nodig en blijft hierdoor schoon en kan niet roesten. Dit betekent dat u weinig onderhoud aan uw riem hoeft te plegen. Nooit meer in de weer met ontvettingsmiddeltjes, poetsdoeken en borstels. Af en toe met een tuinslang het grove vuil eraf spoelen is voldoende. Geeft u de fiets een onderhoudsbeurt? Mocht u siliconenspray gebruiken, dan kunt u de tandriem hier gerust mee inspuiten om hem extra vuilafstotend te maken.

8551392301_b9c53fa45f_k-1024x683