• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

    Ebike testen actiebanner

Stromer ST2 Sport wint speedpedelectest Fietsersbond

13/12/2018

Officieel valt een speedpedelec onder de bromfietsen en de maximale wettelijke snelheid van een bromfiets is 45 kilometer per uur. De ondersteuning van de speedpedelec stopt dan ook rond de 45 kilometer per uur. Om die snelheid te bereiken heb je ongeveer 700 watt aan vermogen van je benen en motor nodig. Wil je een speedpedelec waarmee je makkelijk die snelheid haalt, om bijvoorbeeld goed mee te rijden met de auto’s, dan heb je dus een sterke motor nodig. Want de regel is dat de speedpedelec op de rijbaan moet rijden en niet op het fietspad.


In de test waren alleen de Klever en Stromers krachtig genoeg om makkelijk 45 kilometer per uur te fietsen. De middenmotoren leveren maximaal 350 watt. Daarmee moet je al behoorlijk meetrappen om 40 kilometer per uur te halen. In de test hebben we gevraagd welke snelheid de testers halen als ze zelf lekker doortrappen in de hoogste ondersteuning.

 

Klik HIER voor alle testresultaten.

stromer-st2s-lifestyle-5000