• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

    Ebike testen actiebanner

Welke regels gelden er voor een speed-pedelec?

29/01/2020

 

Wat is een speed-pedelec?

 

Een speed-pedelec (high-speed e-bike) is een tweewieler met elektrische trapondersteuning tot maximaal 45 kilometer per uur. Voor de speed-pedelec gelden dezelfde regels als voor de bromfiets. De speed-pedelec moet een gele bromfietskentekenplaat hebben om op de openbare weg te mogen rijden. De bestuurder is minimaal 16 jaar en in het bezit van een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) of een autorijbewijs B. Het dragen van een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed-pedelec helm (norm NTA 8776:2016) is verplicht. Een speed-pedelec rijdt op een fiets/bromfietpad of op de rijbaan, dus NIET op een fietspad!

  

Maximumsnelheid speed-pedelec

 

Voor een speed-pedelec gelden de volgende maximum snelheden:

 

  • Op de rijbaan 45 km/h
  • Op het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom 40 km/h
  • Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom 30 km/h

 

 Overige aandachtspunten speed-pedelec

 

  • Een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht
  • De bestuurder is verplicht het kentekenbewijs altijd bij zich te hebben

 

Meer informatie op www.rijksoverheid.nl of www.anwb.nl

 

 

stromer-st2-e-bike-riders

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN I.V.M. CORONAVIRUS

Beste klant,

Voor de gezondheid van onze medewerkers en om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben wij besloten om klantbezoeken zoveel mogelijk te spreiden.  Voorlopig hanteren wij een deurbeleid, wat inhoudt dat wij niet meer dan 6 personen tegelijk in onze winkel binnen kunnen laten. Wij vragen u daarom indien mogelijk om een afspraak te maken. Tijdens deze periode kunt u ons als volgt bereiken:

Openingstijden  afgeven/ophalen reparatie/onderhoud
Maandag gesloten gesloten
Dinsdag 10.00 - 18.00 vanaf 9.00 uur
Woensdag 10.00 - 18.00 vanaf 9.00 uur
Donderdag 10.00 - 18.00 vanaf 9.00 uur
Vrijdag 10.00 - 18.00 vanaf 9.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 vanaf 9.00 uur

AFSPRAAK MAKEN SERVICEAFDELING

OPMERKING! het afgeven en/of ophalen van repartiefietsen kan van dinsdag t/m zaterdag vanaf 9.00 uur

 

AFSPRAAK MAKEN VERKOOPAFDELING

BEZOEK ZONDER AFSPRAAK

Mocht u zonder afspraak een bezoek aan onze winkel willen brengen dan bent u tijdens bovenstaande openingstijden van harte welkom. Hierbij willen wij wel opmerken dat wij voorlopig een deurbeleid hanteren en niet meer dan 6 klanten tegelijkertijd binnen laten. het kan daarom gebeuren dat u even buiten moet wachten.

Bedankt voor uw begrip! Het Roger Wijnen sportief fietsen team.

Sluiten