• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

  Ebike testen actiebanner
 • SERVICE EN ONDERHOUDOns service team verzorgt het graag voor u!

 • Tom Smeets'Race specialist'

 • Jon Evers'Allround service' Cannondale lover

 • Maichel Lemmens'MTB en Fully specialist'

 • Bart Smeets 'E-bike specialist'

 • Ron Bervoets'Allround service'

GEMAKKELIJK EN GRATIS UW FIETSBANDEN OPPOMPEN

Bij onze werkplaats ingang hebben wij een compressor aansluiting en een hogedrukfietspomp voor u geinstalleert. Hier kunt u kosteloos uw fietsenbanden oppompen.

 

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste daarvan is het type fietsband. Voor elk type band geldt namelijk een minimale en maximale druk. Dit bereik staat aangegeven op de zijkant van de buitenband uitgedrukt in ‘bar’ of ‘psi’. 

 

Bij elektrische stadsfietsen of elektrische toerfietsen ligt de ideale bandenspanning vaak tussen 3,5 en 4,5 bar. Maar welke precieze waarde je tussen deze twee uitersten kiest ligt vooral aan persoonlijke voorkeur. Wat jij zelf dus het prettigst vindt fietsen. Andere factoren om rekening mee te houden voor de ideale bandenspanning zijn:

 • Je lichaamsgewicht
 • Of je extra bagage meeneemt, of kinderen in een kinderzitje
 • Hoe de weersomstandigheden zijn
 • Op welke ondergrond je fietst
 • Het type binnenband

 

Type fietsband en de juiste bandenspanning

Het type fietsband is belangrijk bij het bepalen van de juiste bandenspanning. Fietsbanden kun je grofweg categoriseren in drie soorten, met ieder een andere ‘ideale’ bandenspanning. Dit heeft met name te maken met het doel van de fietsband. Ga je ermee racen? Off road rijden, of juist lange tochten maken op geasfalteerde fietspaden?

 1. Klassieke fietsband: De meest gebruikte fietsband is de klassieke fietsband, die onder elke elektrische stadsfiets zit, vraagt om een bandenspanning ergens tussen de 3,5 tot 6 bar, afhankelijk van het merk fietsband.
 1. Smalle band: Elektrische fietsen met typische smalle band, zoals een elektrische racefiets, moeten harder worden opgepompt en vragen om een hoge bandenspanning, ergens tussen de 6 en 9 bar.
 1. Ballon band: Dan zijn er elektrische fietsen met brede banden, de zogenaamde ballon band, zoals elektrische transportfietsen of een elektrische mountainbike. Brede fietsbanden komen het beste tot hun recht met lage bandenspanning, tussen de 2 en 3 bar.


Bovenstaande waarden zijn de juiste waarden voor iemand met een lichaamsgewicht van 75 kg, zonder extra bagage op de fiets. Reken met iedere kilo extra gewicht 1% extra lucht per band, tot aan het maximale aantal bar vermeld op je fietsband. Pomp je fietsband nooit harder op dan het aangegeven maximum!

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN EN WERKWIJZE TIJDENS LOCKDOWN

Beste klant, ondanks de lockdown verlening die is aangekondigd op dinsdag 12 januari jongstleden, is ons team u graag van dienst. Tijdens deze periode zijn onze openingstijden en werkwijze aangepast. lees onderstaand voor de actuele informatie!

 

VERKOOPAFDELING bel of mail ons gerust!

Beste klant,

Tijden de lockdown bent u, enkel op afspraak, van harte welkom in onze showroom. Gezien de enorme drukte werken wij in tijdslots van 30 minuten en ontvangen wij maximaal 1 persoon per afspraak. Op deze manier proberen wij de wachttijd op een afspraak zo veel als mogelijk te reduceren. Wij rekenen op uw begrip! Een afspraak plant u telefonisch of u stuurt ons een email met uw contactgegevens en wij nemen contact met u op!

Afspraak maken bel, 046-4742966 en kies in het menu één van de onderstaande opties

 • Serviceafdeling, kies optie 1
 • Verkoopafdeling, kies optie 2

Of stuur een email naar,  info@sportieffietsen.nl

 

INFORMATIE / VRAGEN VERKOOPAFDELING

 • Per telefoon: 046-4742966 waarna u kiest voor optie 2 
 • Per email: info@sportieffietsen.nvermeld hierin altijd uw telefoonnummer!

Telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

SERVICEAFDELING bel of mail ons gerust!

Ten tijden van de lockdown blijft onze serviceafdeling geopend. Hierbij willen wij wel opmerken dat wij tijdens deze periode UITSLUITEND werken op afspraak! Het ophalen en bezorgen van uw fiets verzorgen wij graag voor u!  Klik HIER voor meer informatie.
 

AFSPRAAK MAKEN SERVICEAFDELING

 • Per telefoon: 046-4742966 (vanaf 10.00 uur) waarna u kiest voor optie 1 
 • Per email: info@sportieffietsen.nl   vermeld hierin altijd uw telefoonnummer!
Openingstijden serviceafdeling  
Maandag gesloten  
Dinsdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 
Woensdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 
Vrijdag 09.00 - 18.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 
Zaterdag 09.00 - 16.00 telefonisch bereikbaar van 10.00 - 16.00 

Sluiten