• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

  Ebike testen actiebanner
 • SERVICE EN ONDERHOUDOns service team verzorgt het graag voor u!

 • Tom Smeets'Race specialist'

 • Jon Evers'Allround service' Cannondale lover

 • Maichel Lemmens'MTB en Fully specialist'

 • Bart Smeets 'E-bike specialist'

 • Ron Bervoets'Allround service'

GEMAKKELIJK EN GRATIS UW FIETSBANDEN OPPOMPEN

Bij onze werkplaats ingang hebben wij een compressor aansluiting en een hogedrukfietspomp voor u geinstalleert. Hier kunt u kosteloos uw fietsenbanden oppompen.

 

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste daarvan is het type fietsband. Voor elk type band geldt namelijk een minimale en maximale druk. Dit bereik staat aangegeven op de zijkant van de buitenband uitgedrukt in ‘bar’ of ‘psi’. 

 

Bij elektrische stadsfietsen of elektrische toerfietsen ligt de ideale bandenspanning vaak tussen 3,5 en 4,5 bar. Maar welke precieze waarde je tussen deze twee uitersten kiest ligt vooral aan persoonlijke voorkeur. Wat jij zelf dus het prettigst vindt fietsen. Andere factoren om rekening mee te houden voor de ideale bandenspanning zijn:

 • Je lichaamsgewicht
 • Of je extra bagage meeneemt, of kinderen in een kinderzitje
 • Hoe de weersomstandigheden zijn
 • Op welke ondergrond je fietst
 • Het type binnenband

 

Type fietsband en de juiste bandenspanning

Het type fietsband is belangrijk bij het bepalen van de juiste bandenspanning. Fietsbanden kun je grofweg categoriseren in drie soorten, met ieder een andere ‘ideale’ bandenspanning. Dit heeft met name te maken met het doel van de fietsband. Ga je ermee racen? Off road rijden, of juist lange tochten maken op geasfalteerde fietspaden?

 1. Klassieke fietsband: De meest gebruikte fietsband is de klassieke fietsband, die onder elke elektrische stadsfiets zit, vraagt om een bandenspanning ergens tussen de 3,5 tot 6 bar, afhankelijk van het merk fietsband.
 1. Smalle band: Elektrische fietsen met typische smalle band, zoals een elektrische racefiets, moeten harder worden opgepompt en vragen om een hoge bandenspanning, ergens tussen de 6 en 9 bar.
 1. Ballon band: Dan zijn er elektrische fietsen met brede banden, de zogenaamde ballon band, zoals elektrische transportfietsen of een elektrische mountainbike. Brede fietsbanden komen het beste tot hun recht met lage bandenspanning, tussen de 2 en 3 bar.


Bovenstaande waarden zijn de juiste waarden voor iemand met een lichaamsgewicht van 75 kg, zonder extra bagage op de fiets. Reken met iedere kilo extra gewicht 1% extra lucht per band, tot aan het maximale aantal bar vermeld op je fietsband. Pomp je fietsband nooit harder op dan het aangegeven maximum!

WIJ VERWACHTEN EEN TEKORT AAN NIEUWE FIETSEN!

Fietsen is populairder dan ooit! Met name de e-bike is een hot item. Als je om je heen kijkt zie je zelfs al meer e-bikes dan gewone fietsen. Door de grote vraag naar fietsen is er een tekort ontstaan aan onderdelen en componenten. Door deze tekorten lopen de levertijden op en kunnen wij op dit moment geen concrete levertijden communiceren. Een levertijd van 2 tot 6 maanden is op dit moment helaas meer regelmaat dan uitzondering! Voor seizoen 2022 is nu al bekend dat er niet genoeg fietsen geproduceerd kunnen worden om aan de grote vraag te voldoen. Ook voor seizoen 2022 zullen fietsen weer snel uitverkocht raken. 

Wacht daarom niet tot het laatste moment met het reserveren/bestellen van je nieuwe fiets! 

Bel of mail ons gerust! Of kom langs in onze showroom, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Sluiten