• TESTFIETS RESERVEREN KLIK HIER!

    WES_WB_testfiets_klik-hier_V3

Limburg zet je fietshelm op!

29/05/2023

 

Zet je fietshelm op!

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en het aantal fietsongelukken waarbij hoofd-hersenletsel wordt opgelopen door ouderen stijgt nog steeds. Draag je een fietshelm dan is het risico op hersenletsel kleiner. Daarom gaat het Hersenstrijdfonds, ondersteund door de Provincie Limburg, een campagne uitvoeren om het dragen van een fietshelm door ouderen te stimuleren. De vouchers kunnen gedownload worden vanaf 3 JUNI, de startdatum van de kortingsactie.

 

25 euro korting op een goedgekeurde fietshelm!

Het aantal oudere fietsers dat na een ongeval met ernstig letsel op de spoedeisende hulp terecht komt, neemt toe. In een kwart van de gevallen gaat dit om ernstig hersenletsel. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel met een derde. Dat is dus substantieel. Toch draagt maar 2 procent van de fietsers een helm. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Om het gebruik van de fietshelm onder Limburgse 55-plussers te stimuleren, organiseert het Hersenstrijdfonds in de maand juni een kortingsactie en ontvangt u € 25,- korting op een goedgekeurde fietshelm. De kortingsactie wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Limburg. Lees hier meer over over deze actie.

 

Hoe werkt deze actie

Als u in Limburg woont en 55 jaar of ouder bent, dan kunt u gebruik maken van de actie. Door een kortingsbon volledig in te vullen, heeft u recht op 25 euro korting op de aanschafwaarde van een goedgekeurde helm (EN 1078 keurmerk). De kortingsvoucher dient u hier te downloaden en mee te nemen naar de deelnemende dealers. De korting wordt ter plaatse gelijk verrekend. De vouchers kunnen gedownload worden vanaf 3 JUNI, de startdatum van de kortingsactie.

 

Download hier uw voucher    

 

 

Campagne helm op 03